3D-Win / Kairaus

Avainsanat: Tekla kairausformaatti, INFRA-pohjatutkimusformaatti v 2.3

Artikkelin toiminnot 3D-Win 6.4.2 alkaen

Julkaistu 19.06.2018, Markku SalorantaVarsinkin vanhemmissa Tekla-muotoisissa kairaustiedostoissa saattaa olla tietoa, joka ei ole yhteensopivaa nykyisten InfraModel-sääntöjen kanssa. Tämän toiminnon tarkoitus on korjata tai poistaa tällaisen kohdat.

Korjaukset tehdään formaatinmuuntimessa Tekla-muotoisen kairaustiedoston lukemisen tai kirjoituksen yhteydessä. Säännöt julkaisusta: INFRA-pohjatutkimusformaatti v 2.3 21.12.2015. Toiminto otetaan käyttöön Tekla-muuntimen Muut-kohdan asetuksilla.

Rastien selitykset löytyvät toiminnon Ohje-painikkeella.


Normalisoi, Infra2, Käytä tabulaattoria, Tarkista maalajit


Maalajitiedosto

Tämä on tiedosto, jossa on sallitut ja oikeinkirjoitetut maalajit. Tiedostoa voi käyttää myös maalajien vaihtamiseen. Tiedostossa on kaksi saraketta, joista vasemmanpuoleinen on 3D-Win:ssä näkyvä maalaji ja oikeapuoleinen on Tekla-tiedostossa oleva maalaji. Samaa tiedostoa voi käyttää sekä lukemiseen että kirjoittamiseen. Voit lisätä tiedostoon maalajeja tarpeen mukaan.

Mallitiedosto SoilType.dat  jaetaan ohjelman mukana Käyttäjähakemistossa. Alla esimerkki tiedostosta.

Srsr
hSrhsr
keSrkesr
kaSrkasr
srHkHtsrhkht
KiHkTakihkta

Toiminta

Toiminto tarkistaa kairapisteiden maalajitunnukset ohjaintiedoston listan mukaan (isot/pienet kirjaimet, vääriä tunnuksia). Jos kairatiedoston maalaji löytyy listalta, sille vaihdetaan haluttu arvo. Jos kairatiedostossa on listalta puuttuvia maalajeja ja Tarkista maalajit -rasti on päällä, maalaji siirretään HM-riville (huomautus) ja niistä tulee maininta loki-tiedostoon.

Jos päivämäärä puuttuu, oletusarvoksi kirjoituksessa tulee 00000000. Tästä ja pistenumeron puuttumisesta tulee maininta loki-tiedostoon.

Lainausmerkit poistetaan ja lainausmerkkien sisällä olevat välilyönnit korvataan alaviivalla. Lainausmerkkeinä voi olla joko  'aa' tai "aa". Lainausmerkit tarkistetaan pistenumerolta, koodilta, ominaisuustiedoilta ja huomautuksilta. Huomautusrivillä (HM) voi olla myös välilyöntejä. Jos PK-riviltä puuttuu pöytäkirjan numero tai se ei ole numeerinen, koko rivi poistetaan.

Esimerkkiaineisto: Kairaustiedoston_tarkastus.tek

Aseta Tekla-kairausmuuntimen Muut-kohdan asetuksiin alla olevat arvot ja lue tiedosto Kairaustieodston_tarkastus.tek. Maalajitiedosto löytyy Käyttäjäkansiosta (Shift+Selaa).


Toiminnon ohjesivu: Tekla kairausformaatti

  • No labels